Any 1999

Madrid, desembre de 1998

“Arribarà un dia que tornarem a ésser persones, no jueus”, ens deia Anna Frank.

Serà l´any vinent que arribarà la tolerància? I tants altres desitjos!!!. El fre al totalitarisme i a les guerres ètniques, i als nacionalismes excloents, i a la falta de pluralisme, i a entorpir el mestissatge. L´any que sapiguem respectar les minories, i que trobem la manera d´alleugerar la lluita per sobreviure amb menys d´un dòlar al dia que pateix d´una cinquena part de la població mundial, i que deixin de morir cada dia 35.000 nens per desnutrició, i que Cambotja ja no tingui més mines que habitants... Resta molt per canviar: aquest és el nostre repte. És més el repte d´un segle que el d´un any, però en el 99 podem començar a empènyer.

Diu un proverbi xinès: Si vols assaborir una poma, has de transformar la poma menjan-te-la. Si vols saber què és el canvi social, has de pendre-hi part. Tot saber vertader s´assoleix amb l´experiència. Som-hi!!!.

L´any que ve ens en anem a viure uns anys als Estats Units; és la properada estació d´un viatge a Itaca. No sé si al final del camí arribaré a interpretar l´home content que ens canta en Llach:

L´home envellit s´enfila al tren,
I quan s´aturen els seus peus,
Deixa endarrera aquella pols
I tot allò que era tan seu,
I el xiular llarg i trist
D´un tren de fum i soroll
Li fa girar el seu cap gris,
Però ell no es mou ja del seu lloc
I amb els seus ulls folls ell va avançant
Cap a una altra terra, una altra llar,
I, encara que amb el cor roent,
Ell se´n va content.
No mira endarrera, no vol plorar,
Ell vol anar endavant cap a un cel clar.

Ja saps on tens una nova casa. Espero retrobar-te molts més cops encara. De moment, i segur de voler-t´ho expressar moltes vegades més de tantes maneres com encerti a fer-ho, deixa´m desitjar-te una molt bona entrada a l´any 1999.

Una forta abraçada,

Oriol.rius@grupobbv.com
1345 Ave of Americas 45th floor
New York, NY 10105
Tef. 1-212-728.23.00


Comments

Popular posts from this blog

Feliz 2023!

Any 2015