Any 2007

Si volem un món lliure i amb pau, si volem que els deserts floreixin i que els homes i dones millorin la dignitat de la naturalesa humana, podrem fer-ho.
Eleanor Roosevelt.

Se’n va un any difícil. N’arriba un ple d’oportunitats. Com quasi cada any, però potser enguany més que mai.

Cada cop és més òbviament absurd barallar-se per bajanades quan la nostra generació té el deure d’acabar amb la gana i la pobresa, la nostra societat el d’acabar amb la violència domèstica i el terrorisme fanàtic, i el món ja no ens aguanta gaire més dispendi ecològic gratuït.

En canvi, cada dia és més fàcil sumar adeptes en un planeta que ara sí que és pla, com pensaven segles enrere, perquè la comunicació ens permet fer xarxa per cada cosa que s’ho val. El món canvia ràpidament i només pot fer-ho per millorar. Abans haurem de creure’ns que la tolerància és un múscul tan necessari per la convivència com ho és acabar amb tantes altres coses que ens esgarrifen però a les que només dediquem prou atenció quan ens colpegen quatre imatges de la televisió. Aquest ha de ser part del nostre esforç diari.

Ho faig per mi i ho faig, també, per tots.
Hi ha un cert espai i un molt incert destí:
destí i espai els omple cadascú.
La veritable mort és desertar.

Miquel Martí i Pol


Et desitjo un Molt Bon Any 2007. I que trobem aviat la manera de viure plegats moltes de les experiències que els propers anys ens preparen.

Una forta abraçada,


Oriol Rius.
New York, desembre 2006

Comments

Popular posts from this blog

Any 1999

Any 2015

Any 2004