Bon Any 2021

 Democracy is not a state. It is an act.” – John Lewis (1940-2020)

 

 

La democràcia, com moltes altres coses, necessita d’un esforç continu per enfortir-se. Un any més hem tornat a trobar massa esquerdes que caldria corregir, i només nosaltres tenim el poder de fer-ho. Si hi ha voluntat, es troba el camí. 

 

Però el partit no és gens senzill, i les traves que s’han afegit enguany són colpidores. Haurem de mantenir-nos optimistes, com el poeta:

 

Cuando la tormenta pase

Y se amansen los caminos

y seamos sobrevivientes

de un naufragio colectivo.

 

Con el corazón lloroso

y el destino bendecido

nos sentiremos dichosos

tan sólo por estar vivos.

 

Y le daremos un abrazo

al primer desconocido

y alabaremos la suerte

de conservar un amigo.

 

Cuando Pase La Tormenta – Mario Benedetti

 

 

No poder respirar ha estat la pitjor de les angoixes durant la pandèmia que ha sacsejat el món. Per als malalts, sens dubte. Per a qui tancar-se a casa els suposava que els faltava aire, potser també. Però molts d'altres fa segles que no poden fer-ho tranquil·lament per una pandèmia molt pitjor, molt més sagnant, molt més punyent i que ens ha d'avergonyir a tots. “I can't breath” – cridava George Floyd amb el genoll d’un policia al clatell.

 

El racisme no pot ser part de les nostres vides. És vergonyós que ho hagi estat en el passat en formes més esgarrifoses, però és ara la nostra oportunitat d’esborrar-lo. Fem equip i esvaïm aquesta xacra amb una golejada convincent. 

 

Una abraçada,

 

 

Oriol Rius-Sabaté

New York, desembre 2020

 

 

PD: "Gracias a la pelota", deia Maradona.

Comments

Popular posts from this blog

Any 1999

Feliz 2023!

Any 2015