Any 2012


La inspiració existeix, però ha de trobar-te treballant.

Pablo Ruiz Picasso

Correm el risc de baixar els braços arrossegats pel pessimisme generalitzat que ens domina darrerament. L'abús d'informació que processem per cada cop més vies conforma la nostra veritat, a la que ens avenim per falta de temps d’analitzar-la o per no gosar anar contracorrent.

Hauríem de fugir de veus apagades, i donar un pas més per tractar d’aixecar el demà:

No és el crític qui compta, ni qui assenyala com ensopega l'home fort o on podria haver-ho fet millor qui intenta crear quelcom. El crèdit pertany a l'home que baixa a l’arena, que té el rostre desfigurat per la pols i la suor i la sang, que lluita amb valentia, que s'equivoca, i que es queda curt una i altra vegada; perquè no hi ha esforç sense error i deficiències. Però qui realment s'esforça per deixar un llegat, qui coneix l’entusiasme, la gran devoció, qui es dedica a una causa digna, és qui, en el millor dels casos, coneix al final el triomf del gran èxit o, en circumstàncies menys favorables, si fracassa, almenys ho fa amb coratge. El seu lloc mai estarà entre aquestes fredes i tímides ànimes que no coneixen ni la victòria ni la derrota.

Citizenship in a Republic, Theodore Roosevelt – Sorbonne de Paris, 23 d’Abril de 1910


Descobrim-la nosaltres, la veritat. Que novament ens envaeixi l'esperit encuriosit que de ben segur hem heretat d'aventureres generacions pretèrites. Recuperem-lo i aventurem-nos plegats muntanya amunt, que junts de ben segur farem més via.

Una forta abraçada,

Oriol Rius

New York, desembre 2011

Comments

Popular posts from this blog

Any 1999

Feliz 2023!

Any 2015